MASAK Raporları Doğrultusunda Operasyon


Teknik takip işlemleri ve MASAK raporu doğrultusunda İstanbul'da DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Yapılan aramalarda nakit olarak 58 bin 950 avro, 37 bin 600 Türk lirası, 400 dolar, çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman, kitap, sahte kimlik ve pasaport ele geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde kara parayı aklamaya yönelik Masak'tan TikTok soruşturması açılmıştı. Bu soruşturma sonucunda da DAEŞ'in uygulamada bulunan yayın özelliği üzerinden bağış adı altında kara para akladıkları ve terörü finans ettikleri ortaya çıkmıştı. Bu soruşturmanın hemen ardından böyle bir operasyon yapılması bu haberleri ne kadar ciddiye almamız gerektiğini göstermektedir.

MASAK son zamanlarda denetimlerini sıklaştırarak suçlulara ve suç ortaklarına göz açtırmamaktadır. MASAK soruşturmaları yalnızca sosyal medya platformlarında sınırlı kalmayıp finans kuruluşlarına da daha sıkı denetimler yapması beklenmektedir. Finans kuruluşları hem mağdur olmamak adına hem de güven durumlarının zedelenmemesi adına kurumlarını mevzuat uyum yükümlülüklerine daha sıkı tutunmaları gerekmektedir.

AML VE İŞLEM İZLEME-MÜŞTERİ İZLEME HİZMETLERİMİZ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.


 

Demo İsteyin

Servislerimiz, entegrasyon süreçleri, demo talebi veya size özel çözümlerimiz konusunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.